Борјан Јовановски: Албанскиот треба да е задолжителен во сите основни училишта за Македонците

Новинарот Борјан Јовановски на својот твитер отвори дебата со став дека Албанскиот јазик треба да е задолжителен во сите основни училишта за Македонците. Иако дебатата не тргна во правецот во кој тој се надеваше, Борјан реши да го брани својот став. Што мислите вие?

Велешанец ја пријавил сопругата за исчезната, па добил шокантна вест од полицијата

Во врска со настан „исчезнато лице“ даден во билтен од 19/20.05.2017 година, каде од страна на М.Б. била пријавена за исчезната неговата сопруга Б.Б. (38) од Велес, утврдено е дека на 18.05.2017 година истата самоволно ја напуштила територијата на Република Македонија, поради што потрагата за лицето престанува.

ФOTO: Скопските матуранти со најнов матурски тренд

Традицијата во однос на матурската забава најчесто се задржува од година во година и тешко се модифицира, особено кога полнолетните момци имаат довола да го земат автомобилот и да ги покажат своите вештини од штотуку земената возачка дозвола.

За жал се уште има такви кои управуваат под дејство на алкохол, но и такви кои сакаат да бидат најголеми фраери за сите да знаат дека е „голем“ матурант.

Ова е новата скопска матурска авто-шема:

Извор: ДЕНЕШЕН

Популарно