Јоци го „удри од земја“ Шилегов: Ова ни во време грујово не им беше на дневен ред

- Се' му е уште журка, а на секој чекор ѓубре.

Шилегов, потрошил пари за музичка промоција на автобуска постојка !? Ова ни во време грујово не им беше на дневен ред.

Се собрале 15 души и најладно си отвориле бус постојка со "Ламбада" и со бус на Грујо- да прсне човек од смеење !

Барем и чешма да отвореше, ќе најдевме резон за јавен интерес.

Ќе го заживувал ГТЦ, кој е патем акционерско друштво, не е јавна инвестиција. 

Човеков, не гледа да задоволи јавен, туку приватен интерес (и тоа со линија Хиподром-Клинички). Без ронка надеж дека мисли да почне да работи.

ВИДЕО: Професорката од Велес во деветтиот месец од бременоста добила отказ

Mесто да се радува на новиот живот, професоката Ели доби отказ. Неколку дена пред породување, се евидентираше како невработена во Агенцијата. 32 годишната професорка по биологија во две средни училишта во Велес ги исполнува условите за транформација на работниот однос од определно на непределено време, но со решение за трајно вработување ќе се стекна друга наставничка, јавува Сител.

Според колективниот догоовор пак за средно образование ако на јавнит оглас за заосновање на работен однос за наставник, стручен соработник, воспитувач не се јави лице со положен стричен испит само во тој случај работен однос може да заснова лице без стручен испит и тоа на определено време и до крајот на учебната година.

За неправдата која и е нанесена Ели се обратила до сите инситуции кои се надлежни. Приговор поднела во двете училишта- до гимназијата Кочо Рацин и до средното стручно училиште Коле неделковски. Но досега писмен одговор од таму Ели сеуште не добила.

Се обратила и до министертвото за труд од таму и кажале дека порати тоа што била вработена на определено работодавецот не е должен да и го продолжи договорот.

Била и во државниот просветен инспекторат од таму се надева на позитивен одговор. Се обратила и до народниот правобранител , а препорачано писмо испратила и до министерката за образование.

Ели е со високо образование дипломиран биолог, со положен стрчен испит. Во едното училиште биологија предвала од 2013 , а во другото од 2015 година.

Каде се можете да патувате без виза со македонски пасош?

Со македонски пасош во 2018 година може да се патува без виза во вкупно 110 земји, што е за 2 земји повеќе од минатата година. За да ја погледнете целата листа на земји во кои може да се патува без виза, посетете го следниот ЛИНК

Популарно