ЕКСКЛУЗИВНО: ТРЕТО ПОЛУВРЕМЕ целиот филм

Објавено на 25 септември 2012, 20:16

СПОДЕЛИ:

Филмот, Трето полувреме на Дарко Митревски е најновото филмско остварување од Македонија. Филмот кој предизвика многи нервоза кај источниот сосед, го отвотри годинашниот филмски фестивал Браќа Манаки. Сега ја има премиерата во Скопје.
ТРЕТО ПОЛУВРЕМЕ, е македонски кандидат за оскар.
Сите очекуваат дека ќе се најде во тесниот избор од петтмина филмови од неанглиско говорно подрачје и може би ќе и го донесе првиот Оскар на Македонија.
Тоа е филм, кој разбуди многу страсти. Но, доживеа и да биде етикетиран како плагијат.
Режисерот Митревски, на бугарските медиуми им одговори, дека освен насловот на фолмот, кој може да коинцидира, нема врска со содржината.
Редакцијата на ZASE.MK, деновиве работеше и дојде до филмското остварување, за кое бугарските медиуми пишуваат дека е копиран од режисерот.
ZASE.MK ЕРКСКЛУЗИВНО ви го презентира филмот снимен во 1962, во Русија со ист наслов.
Вие оценете дали станува збор за плагијат.

ТРЕТО ПОЛУВРЕМЕ, како што се преведува, или во оригинал, или “Третий тайм” на руски, е филм снимен 1962, на рускиот режисер Евгениј карелов. Приказната е за германски команданти и заробени руски војници. Играат фудбал, со цел да добијат слобода. Ако германските официри победат, советските војници ќе добијат слобода.
Филмот е снимен по вистински настан од Киев, денешна Украина од 22 јуни 1942.
Главни улоги:
Леонид Киравлев, Вјачислав Невини,Јуриј Волков, Владимир Кашпур…
ГЛЕДАЈТЕ И КОМЕНТИРАЈТЕ! Има или не плагијат, или станува збор за бугарско минирање на делото на Дарко Митревски

СПОДЕЛИ: