ФОТО: Ова е единствениот преживеан при трагедијата од падот на рускиот воен авион

Објавено на 27 декември 2016, 11:14

СПОДЕЛИ:

Роман Валутовја преживеа трагедијата во која загинаа сите негови пријатели од познатиот руски ансамбл армија. Тој е, всушност прогласен за мртов, како и останатите 92 лица кои биле во авионот, но тоа брзо испадна да биде жив! Имено, Ватутов не можел да се качи во авион бидејќи неговиот пасош бил истечен!

– Бев во имиграција, една девојка која работи таму ми рече: “ Дали сте шегуваш? ! Пасошот ти е истечен уште во јули!“ А јас вознемирен си заминав дома, – рече Валутов и додаде:

– Се вратив дома во 3:30 утрото и почнаа да ми звонат луѓе да ме прашаат дали сум жив. Гледав на интернет и го видов своето име на списокот на мртвите. Плачев. Моите пријатели, роднини … сите сме во шок.

СПОДЕЛИ: