ФОТО: „Прости ми мајко“ со Гоце Тодоровски,Ванчо Петрушевски,Дубравка и Владе Дојчиновски

Додека трае забраната за емитување на Македонска музика и претставува вистинско ,,затишје",фолк пеачот Влатко Алексовски се спрема за ,,бурата" која ке следува после разрешувањето на проблемот помеѓу ЗАМП и медиумите. Имено Влатко деновиве сними високобуџетен спот на песната ПРОСТИ МИ МАЈКО,на која музички гости се музичарите од Етно бендот Sintezys,а гости во самиот спот се дури четворица познати актери: Гоце Тодоровски,Ванчо Петрушевски,Дубравка и Владе Дојчиновски. Се снимаше на четири локации во два термина и тоа во Охрид кај Манастирот Свети Јован Канео,на Аеродромот Александар Велики,во казиното Адмирал и во Манастирот Свети Ѓорѓи во село Кучково. Песната е со печалбарска тема,а според лаит мотивот,спотот изобилува со многу емотивни сцени.

14793968_601061430073698_1705062330_n 14872612_601061633407011_1848596628_n 14875210_601061550073686_1221874957_n 14875254_601061433407031_632296710_n 14877233_601061506740357_574160654_n 14877712_601061630073678_1312282429_n 14885737_601061543407020_2035172222_n 14885765_601061606740347_1413912153_n 14886192_601061500073691_193709868_n

Испратено од Влатко

ФОТО: Нешто сериозно гори скопска во Кисела Вода

Од кај мене дома во Пржино се гледа многу дим, кој се издига над населба Кисела Вода. Не знам дали е нешто што е под контрола или е некој пожар. Се слушнаа сирени на пожарна, не знам што е

Испратено од Ивана

Мириса на машка пачавра

Еј мажи! Или подобро да ви се обратам со еј, пачаври. Мириса на машки пачаври. Да, тоа се женети пачаври кои се пуштаат на оние слободните женски персони.

444717-bar-area-dating-hotel-flirting-night-indoors-drinking-getty-images-large_transnjjoebt78qiaydkjdey4cngtjfjs74myhny6w3gnbo8

Да ве прашам јавно како јавно веце. Што ќе ја научите вие таа жена? Ќе ја научите да живее во заблуда, како да се смири после вашето заминување, ќе ја научите да верува во вашите ветување за развод од сопругата. Е стварно сте трагикомични. А каков пример им давате на вашите деца? На вашите синови им давате пример во какви прото типови ќе израснат, а вашите ќерки ги предупредувате од таквите пачаври кои ја демнат секоа жена. Иста финта, нова жртва. Има такви паметно празни, но има и интелектуалки. Е тие ќе ви го расплачат мамичето. Ако седи сама на шанк, не значи дека треба да и го ебеш остатокот од животот. Не дека овој текст ќе промени нешто. Чисто да се слушне за вас.Ќе поминат уште многу бркотници со дечковците на вашите љубовници, ќе поминат уште многу утра што ќе ве донесат до сопствениот брачен кревет. Но ќе се најде некоја која ќе ве заплетка во сопствената мрежа. Затоа што меѓу мачките како што милувате да ги нарекувате , има и волчици кои ја играат вашата игра , но со нејзино сценарио за завршетокот Само така ќе се искорени она исконското во вас. Ќе се искорени тоа што ве тера да посегнете по секоја женска сукња. Затоа бакнете ја сопругата, за да не го почувствувате бакнежот на туѓа женска ташна.

Испратено од Блогерката со новите патики

Популарно