Напивка за детоксикација

Објавено на 03 јануари 2017, 16:20

СПОДЕЛИ:

Ако за време на празнициве сте претерале со алкохол и храна, важно е да го промените почетокот на денот и да воведете една нова тајна состојка.

Ако сакате да го исчистите организмот, тоа ќе успеете да го направите така што ќе додадете една состојка во водата.
Во прашање е сладок компир кој може значително да ви го намали апетитот.

Се подготвува на посебен начин.

Јапонски истражувачи предлагаат слаткиот компир да се свари, а потоа да се испие водата во која се варел.Имено, откриено е дека протеините кои остануваат во водата откако компирот ќе се подготви ефикасно влијаат на намалувањето на апетитот кај глувци, а научниците веруваат дека ист ефект би имал и кај луѓето.

СПОДЕЛИ: