Отец Тодоров и Имамот Тахири – „На иста страна“

Објавено на 25 декември 2016, 16:55

СПОДЕЛИ:

Интересна средба во духот на меѓусебна почит се случила во петкот во џамијата во Сарај.

Отец Ивица Тодоров, свештеник на МПЦ по петочната молитва ја посетил џамијата во општината. Негов домаќин бил имамот Шабан Тахори.

Отец Тодоров и имамот Тахири разговарале за прашања кои се во духот меѓуверската почит.

До редакцијата на „Религија.мк“ пристигнаа фотографии, кои покажуваат дека верските заедници во Македонија, занаат да бидат „На иста страна“, кога станува збор за искрен пристап кон меѓуверската почит.

Извор – Religija.mk

СПОДЕЛИ: