Пензионери физички се пресметале за место во автобус

Вторник е денот кога сите пензионери бесплатно се возат во автобусите на ЈСП. Бес никаква причина освен да прават непотребна гужва и нервоза наоружани со лук се упатуваат кон автобуските станици, денеска дури и се степаа двајца кои си разменија боксови и клоци.

Тепачката се случила уште надвор, кога двајцата “тепачи“ се туркале кој прв да влезе во автобусот 24, а потоа продолжила и за местото за седење. Тепањето не било наивно - летнале и неколку боксови и клоци! Среќа, имало неколку помлади момци кои ги раздвоиле.

Навистина, по одлуката на градот вторник и петок да бидат бесплатни за пензионерите во ЈСП, вакво нешто очекувавме да се случи и многу порано. Односно, сигурно и се има случено, само што нема стигнато до медиумите...

ФОТО: Во скап ресторан во Скопје - НЕМА вода во тоалетот

Прекрасно време, убав амбиент, преполн ресторан, но вода НЕМА! Ваква беше вчера атмосферата во ресторанот во комплексот „Македонско село“ на падините на Водно.

За еден ресторан во кој цените се осетно повисоки од просечните во Скопје, ова е недозволиво. 

Испратено од Маја

Популарно