Пораката на Јелена Карлеуша го сруши интернетот: „Не честитам верски празници“!

Објавено на 07 јануари 2017, 18:58

СПОДЕЛИ:


Пејачката Јелена Карлеуша многу често привлекува внимание со своитеизјави и постапки.
Така на Инстаграм повторно се огласи по повод православен Божиќ, а нејзината порака го запали интернетот.
Атеист сум. Не верувам во Бог. Видов многу лоши работи во негово име. Верувам во луѓето. Но не и во оние кои се молат на Бога, а потоа прават лошо со насмевка. Чувајте се од таквите. Верувам во љубовта. Верувам во доброто. Мора да победи. Мора. Не ги делам луѓето по вера, по националност, по боја на кожа, сексуално определување, сталеж. Постои само една вера- да се биде човек. А како човек, јас не честитам верски празник. Честитам живот. Му честитам секому кој живее како лав, гордо, чесно и вредно. И кој останува лав до крај. Ви посакувам на сите здравје, мир, љубов и благосостојба. Ќе се борите за тоа. Ваша ЈК, напишала Карлеуша.

СПОДЕЛИ: