Со овие апликации можете да прислушкувате се на нечиј телефон: ФБ, Вибер, разговори, СМС...

Огромната популарност и масовната распространетост доведе до создавање на неколку софтвери кои се компатибилни со Viber, а служат за шпионирање на туѓи разговори.

fejsbuk-1

Компаниите за развој на овие софтвери своите производи ги намениле пред се' за родителите за да можат да ги следат своите деца - со кој и како е допишуваат. Но, како и се' останато, и овие апликации се подложни за злоупотреба.

Заедничкото име им е SpyApps, а со нивна помош можете да следите нечии разговори преку Viber. Ова се некои од начините на кои можете да ја следите туѓата комуникација на Viber, без оглед дали таа се одвива на мобилен, таблет или декстоп компјутер.

TheTruthSpy

Оваа апликација овозможува да го следите движењето на одреден мобилен уред. Инсталацијата е прилично User Friendly, а работи во инкогнито режим, па така оној кој го следите воопшто нема да знае дека тоа го правите.

mSpy

Ова е една од најпопуларните апликации за шпионирање на Viber разговорите. Ви дозволува да ги проверите сите разговори и пораки, а притоа да не бидете поврзани со друг уред.

Апликацијата ви ги дава сите потребни детали за Viber историјата на корисникот, а може да се интегрира и во WhatsApp. Дава податоци за локациите, интернет историјата, повиците, пораките и сето она што некој прави на неговиот телефон.

Корпорациите редовно го користат како и родителите - но оваа апликација и доста се злоупотребува.

SpyEra

Апликацијата не може да се открие на мобилен телефон, а таа исто така на едно место ги собира сите информации за нечиј телефон. SpyEra има неколку опции, вклучувајќи и Control Panel - а овој софтвер како информации ви донесува и точни данови и часови кога нешто се случило на друг телефон.

Хакнатиот материјал преку оваа апликација се собира на едно место.

Copy9

Далеку најпопуларна апликација за шпионирање, а дизајнирана е како хакерска алатка. Постојат неколку верзии кои можат да се пронајдат, а постојат верзии и за Viber, WhatsApp, Facebook и Instant Messenger.

Постои верзија и за снимање на повиците и овозможува целосен увид во телефонот на личноста која сакате да ја шпионирате.

Како никој да не знае дека сте ја прочитале пораката на Фејсбук месинџер?

На секого му се случило да не отвори порака на Фејсбук само за тој што ви ја пишал да не забележи дека сте ја прочитале. За среќа, постои решение и за овој „проблем“.

Програмерите создадоа додаток за Chrome кој се нарекува „Facebook Unseen“ и кој можете да го преземите и да го решите проблемот во само неколку чекори.

1. Преземете го додатокот „Facebook Unseen“.

2. Вклучете го.

3. Наместете ја опцијата онака како што ви одговара.

После ова можете слободно да ги читате пораките без чувство на непријатност што не сте одговориле истиот момент.

Како да го ставите Скопје во вашиот џеб?

На почеток на Декември излезе вториот број на In your pocket за Скопје со дел за Планинскиот туризам во Македонија. Водичот се испечати во 20.000 примероци и се дистрибуираше на повеќе од 150 локации во градот. Покрај принт, In Your Pocket во својата палета содржи промоција и преку мобилна апликација и web https://www.inyourpocket.com/skopje

In Your Pocket брендот како најголем градски водич во Европа постои 25 години и во моментов во семејството на In your pocket се вклучени 32 земји во светот со преку 250 водичи за различни градови ширум светот.

Водичот Скопје In your pocket има огромно значење за развојот на Туризмот во Македонија, бидејќи ги информира потенцијалните и туристите кои престојуваат во државата за сместувачките капацитети, ресторани, барови, винарии а во исто време информира и за бројните природни убавини, културно историски споменици, музеи и атракции во нашата земја кои се вредни да се посетат.

Нов вирус на ФЕЈСБУК: Ви го инфицира компјутерот и ви го краде профилот!

Истражувачите од безбедносната компанија „Тренд Микро“ ги предупредуваат корисниците на новите ботови за вадење криптовалути, кои се шират преку „Фејсбук Месинџер“ и цел им се корисниците на „Гугл Хром“, да го искористат бранот на неодамнешните цени на криптовалутите. 

Наречен „Дигмајн“, „Монеро“ бото за вадење криптовалути се крие зад видео без вграден систем, под името „video_xxxx.zip“, но всушност содржи „AutoIt“, извршно сценарио. Ако се кликне, компјутерот се инфицира и ги симнува неговите содржини. 

„Дигмајн“ примарно го инсталира „miner.exe“ – модифицирана верзија на „Монеро“, познат како „XMRig“. Исто така, инсталира и механизам со автоматски старт и го покренува „Хром“ со заразени екстензии, кои дозволуваат хакерите да имаат пристап до профилот на „Фејсбук“ на жртвата и да ги шират вирусите кај неговите пријатели преку „Месинџер“. 

Екстензијата ја чита сопствената конфигурација од „ C&C“ серверот. Дава инструкции на екстензијата или да продолжи со логирање на „Фејсбук“ или да отвори лажна страница каде што ќе се пушти видео – страница која е претставена како место за видеостриминг, а всушност содржи конфигурации од инфицираните компоненти“. Сепак, корисниците што ќе го отворат инфицираното видео преку апликацијата „Месинџер“ на своите мобилни телефони не се заразени. 

„Дигмајн“ првпат е забележан како инфицира корисници во Јужна Кореја и потоа ги проширува своите активности во Виетнам, Азербејџан, Украина, Филипини, Тајланд и Венецуела. Но, со оглед на тоа дека „Месинџер“ се користи во целиот свет, има големи шанси овој бот да се рашири глобално. 

Од „Фејсбук“ истакнале дека повеќето од заразените содржини од веб-страницата се отстранети. 

Популарно