Фејсбук „паѓа“ ама не во сите земји

Денеска повторно корисниците на социјалната мрежа Фејсбук имаа сериозни потешкотии во користењето на оваа апликација.

Според податоците нашата земја е  меѓу земјите кои беа „зафатени“  од проблемот и дел од корисниците воопшто не можат да пристапат на своите профили.

Од специјалните сервиси кои ги следат процесите на интернет може да се види дека Фејсбук има блокада во Југоисточна Европа, Ирак, Иран, Либан, Сирија и други земји на Блискиот Исток.

Од регионот на поранешна Југославија само Словенија е поштедена од сериозни проблеми на социјалната мрежа.

Коментари

Популарно