Министерот Сухејл Фазлиу пред да стане минитер немал ни еден ден работно искуство

Мора да си многу среќен човек или претерано квалитетен кадар за првото работно место во животот да ти биде министер. Една од овие две претпоставки веројатно била клучна за министерот за локална самоуправа Сухејл Фазлиу кој во своето CV ќе може да наведе дека прво работно место му било министер во владата на премиерот Зоран Заев.

На својот реално блескав старт на кариерата, Фазлиу според податоците објавени од Владата зема месечна плата од 66.442 денари или нешто помалку од 3 пати повеќе од просечната плата во Македонија.

Што правел претходно, бидејќи има скоро 33 години, може да се најде само на Википедија.

„Сухејл Фазлиу (30 септември 1986 во Скопје) — македонски политичар од албанскo етничкото потекло и министер за локална самоуправа во македонската влада од 2017. Фазлиу е член на Алијанса за Албанците. Средно училиште завршил во „Панче Караѓозов“ а дипломирал современи науки и технологии при универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово. Тој во периодот 2010–2016 работел како консултант за информатичка технологија за различни компании“ – стои во базата на отворената енциклопедија.

Што работел во овие компании не се знае, но неговиот стаж, доколку постоел го нема наведено како информација во листата на Владата и тој, не добива додаток на плата за изминат стаж како другите министри.

НА веб сајтот на Владата за него пишува дека имал богата професионална кариера.

„Дипломирал на Универзитетот на Југоистична Европа, во Тетово, на Факултетот за современи науки и технологии.

Во својата професионална кариера има богато искуство во сферата на информатичката технологија и тоа во реализација на консултантски услуги за локална самоуправа на проекти, во Македонија и надвор од земјата.

Министерот Фазлиу како независен консултант за Е-Влада и Е-Трговија, има работено за повеќе јавни претпријатија, како и за приватни компании за услугата Е-Трговија.

Во периодот од 2010 до 2015 година, работи и како консултант за информатичка технологија и веб апликации за различни компании.

Министерот Фазлиу активно ги користи англискиот и македонскиот јазик.

Министерот Сухејл Фазлиу е роден 1986 година, во Скопје.“ – стои на владиниот бев сајт.

Каракамишева отворено против ВМРО

Статус на Тања Каракамишева: ,,Ќе се здружиме сите заедно во борбата против власта кога опозицијата ќе излезе со прецизен став дека Преспанскиот договор ќе биде поништен, Договорот со Бугарија ќе биде поништен и кога ќе се покаже цврстина во одбрана на националното достоинство.

Тој процес, јасно е, ќе бара откажување од многу бизниси на раководната структура!

НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЕДИ НА ДВЕ СТОЛИЦИ, ИЛИ СИ СЕДНАТ НА ЕДНАТА ИЛИ НА ДРУГАТА! АКО СИ НА ДВЕТЕ, ПАЃАШ!”

Груевски: Заев се дрогира!

Нашиот премиер деновиве е ептен ХАЈ 😎

Најави човекот уште пред една година, откако започна фамилијарен бизнис со садење марихуана за медицински цели, па ни објаснуваше дека треба да ја легализираме марихуаната за да бидеме сите ХАЈ како што според него биле во Амстердам...

Пред неколку дена, кога беше помалку ХАЈ, на Тв 24 кажа: “карикирам, можеби Груевски влегол во багажник на кола во подрум". Тоа беше во духот на она од ноември лани дека “можеби" сум бил киднапиран. Неколку дена потоа за интервјуто за ФАЦ во Берлин му се видело ХАЈ ако ги исфрли првите два збора, “карикирам”и “можеби”.

Јас знам дека во животот напамет не ми паднало да влегувам во багажник за било какви цели. Вистината ја знае и Заев. Заминав бидејќи во Македонија се водеа политички мотивирани процеси против мене во кои што однапред се знаеја пресудите нарачани од него лично, иако не постоеја никакви правни аргументи, никакво сторено кривично дело а според тоа ни докази. Заминав бидејќи во затворот ми подготвуваа линч. Вистината е дека заминав многу лесно и едноставно, а тој пред некој ден потроши четвртина од емисијата за отчет говорејќи за мене и како сум заминал, со лажење и фантазирање. Па потоа почна да го лаже и светот преку меѓународните медиуми.

Гледате, тој замислил дека сум заминал, како што неодамна слушнав дека кога беше во опозиција него го носеле и враќале тајно во една соседна држава ,,на консултации,,. Секој си тргнува од себе. Па веројатно си рекол: “ако можев јас да влегувам во багажник за да го сменам името, историјата и идентитетот, зошто пак не тој затоа што не ги смени👀 ...”.

Ама “ХАЈ”треба да знае дека се ближи време за ГУДБАЈ. Оти народот не е баш ХАЈ и разбира дека нашиов “ХАЈ” штом отвори уста-лаже. Лаже полесно од што дише. Всушност не лаже само кога молчи 🤐. А најточно веројатно се изразуваат оние кои најдобро го разбираат и најдолго го знаат, струмичаните, кои велат “многу му меле устата".

П.С. Насловот е позајмен од наслов на роман од Божин Павловски каде насловот нема исто значење ниту поврзаност со нашиот "јунак".

Половина кладилници и казина во Македонија ги чека „клуч“

Голем дел од кладилниците во Скопје и Македонија ќе мора да бидат затворени или дислоцирани од местата на кои сега се наоѓаат. Според предлог законот на Собранието, обложувалницте ќе треба да бидат дислоцирани на најмалку 500 метри од училиштата. За ова ќе треба да расправаат членовите на комисијата за финансирање и буџет наредната недела. 

Игрите на среќа не треба да бидат достапни на децата, но и покрај одредбите дека на малолетни лица им е забрането влез во казина и обложувалници, тоа се уште се случува. 

Неодамна слични вакви закони беа усвоени во Албанија и Косово.

Популарно