Фото: Јунаците на Дизни во 2019 година..

Скоро секоја година, студиото Дизни оживува ликови од нивните класични филмови за да им донесе малку модерна „шминка“. Уметниците Jirka Vatainen од Финска и Fernanda Suarezод Чиле решија да ги пресоздадат ликовите како човечки суштества и направија реални портрети. Погледнете ги познатите херои од Дизни.

Мора да се признае дека нашите омилени ликови од детството не изгубиле од харизмата и личноста после „работата “ на овие двајца брилијантни уметници.

Bright Side реши да издвои неколку одлични портрети,  а кој на вас најмногу ви се допаѓаат?

Хад

Џафар

Круела де Вил

Аладин

Скар

Есмералда

Снежана

Бел

                     Јасмин

           Зевс

Тритон (татко на малата сирена)

Касим (татко на Аладин)

Коментари

Популарно