(Фото) Струја со саати немаат и во Чаир

Освен жителите од Центар и жители на улицата Браќа Реџепагиќ во скопската општина Чаир повеќе од 5 часа се без струја. Револтирани граѓани за редакцијата на Засе.мк велат денеска глетката била страшна.


Сите бандери испуштале искри и целата улица останала без струја, но од ЕВН ни трага ни глас. Жителите на овој дел од Скопје се исто така разочарани што на овие високи температури се оставени без електрична енергија,велат дека храната во фрижидерите е веќе расипана, а можни се и дополнителни штети на електричните апарати.

Чудно е што уличните светла работат, а во куќите воопшто нема струја.

Жители на Центар повеќе од 8 саати се без струја

Жители на улицата Страшо Пинџур во скопската општина Центар повеќе од 8 часа се брз струја.

Револтирани граѓани за нашата редакција велат дека иако од попладнето после 15 часот повеќе пати пријавиле и барале информации од Кол Центарот на ЕВН од таму им објаснувале дека службите имале многу работа кога ќе можеле ќе го поправеле дефектот.

Жителите на овој дел од центарот на Скопје се разочарани што на овие високи температури се оставени без електрична енергија,велат дека храната во фрижидерите е веќе расипана, а можни се и дополнителни штети на електричните апарати.

Газдите на апартманите во Грција им мерат температура на гостите

Во Грција почна туристчката сезона со мал број гости. Најголем дел од туристите се од Србија откако грчките власти решија да ја отворат границата со Бугарија. Паралија, едно од омилените летувалишта на Македонците е празно поради строгите мерки со корона вирусот.

Лежалките се разместени на неколку метри а речиси секаде во затворен простор се задолжителни маски. Цените во маркерите и рестораните не се променети, па така популарното гиро и суфлаки чини од два до три евра.

Специјалните услови има и за газдите кои изнајмуваат апартмани. Тие мораат секојдневно да ги чистат просториите за гостите а биле принудени да набават специјални термометри за мерење на температура. Па така секое сабајле и навечер газдите на студијата со специјална опрема, ракавици , маски   визири им мерат температура. Доколку некој има покачена температура, или пак забележат дека не се чуствува најдобро должни се да го пријават во локалната амбуланта.

извор: kurir.mk

Популарно