Ова се најчести заблуди кои кружат за коронавирусот

Покрај загрижувачката статистика за бројот на нови пациенти, нови мерки за превенција и заштита од коронавирусот, ние сепак станавме жртви на многуте дезинформации за алатките, уредите и она што треба да го преземеме за да се заштитиме од потенцијална вирусна инфекција. 

Еве некои од најчестите заблуди за коронавирусот и мерките што можат да го спречат или забрзаат:

1. Сушачи за раце можат да го убиат новиот коронавирус - Невистина

2. Употребата на ултравиолетови ламби за дезинфекција на рацете може да го убие новиот коронавирус – Невистина

3. Прскањето на телото со алкохол или хлор може да го убие коронавирусот, ако веќе сте заразени - Невистина

4. Домашните миленици можат да го шират  коронавирусот - Невистина

5. Употребата на е-цигари влијае на прогресијата на коронавирусот - Невистина

6. Вакцините против пневмонија можат да ве заштитат од новиот коронавирус - Невистина

7. Лукот може да спречи добивање на коронавирус - Невистина

8. Кокаинот го убива коронавирусот - Невистина

Коментари

Популарно