Русите имаат лек: Нема да има повеќе забрана и манипулација со короната

Руското Министерство за здравство одобри уште еден руски лек против вирусот коронавирус, базиран на фавипивавир, под трговското име „сепливир“.

Првиот авифавир беше одобрен кон крајот на мај, а клиничките испитувања започнаа дури во април

Создавањето на лек против ковид-19 може да се спореди само со откривање на антибиотици кои го спасија човештвото од бактериски инфекции. И Русија е една од првите земји што направи лек против ново опасно заболување, пренесува „Спутник“

Извор : https://mkdpress.site/

Коментари

Популарно