Поховани пилешки стапчиња
СОСТОЈКИ:
500 гр бело месо
200 гр презла
100 гр сусам
100 гр брашно
2 лажици сув зачин
1 лажичка бибер
4 јајца
2 рамни лажички сол
НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:
Исечкајте го белото месо на шницли. Исчукајте го, ставете сув зачин и бибер од двете страни и исечкајте на ленти со дебелина од 1,5-2 см и должина од 6-7 см. Извалкајте ги во брашно. Потоа разматете јајца и сол, па во друга чинија измешајте презла со сусам и сув зачин.
Во тава ставете доста масло и кога ќе се загрее додајте стапчиња кои сте ги извалкале во брашно, па во јајца и на крај во презла. Пржете додека не добијат златна боја.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Иги“: