Овој ручек не е тешко да го подготвите, а вкусот гарантирано ќе го обожавате!
СОСТОЈКИ:
2 главици кромид
400 гр мисиркино мелено месо
1 лажичка мелена пиперка
сол
бибер
2 чешниња лук
2 лажици презла
1 јајце
СОСТОЈКИ ЗА БЕШАМЕЛ СО БЛИТВА:
500 гр блитва
30 гр путер
3 лажички брашно
400 мл млеко
2 чешниња лук
НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:
Издинстајте кромид околу 10 минути. Измешајте во сад месо, пиперка, кромид, лук, сол, бибер, презла и јајце и добро измешајте.
Направете бешамел сос со блитва – во путер или маст додајте две лажици брашно и млеко. Блитвата обварете ја 10 минути, исечкајте и додајте ја во бешамел сосот. Посолете и додајте лук на крај.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Иги“:
Готви.мк