Лек кој ја подобрува циркулацијата и ги обновува клетките

Она што е најдобро во врска со овој лек, е тоа што не мора да одите во аптека за да го купите (бидејќи го нема во продажба), туку вие сами можете да си го направите дома, од природни и проверени состојки.

За да го приготвите потребни ви се само две состојки кои сами по себе се лековити доколку се земаат правилно и во точно дозирани количини, но од нивната комбинација се добива многу ефикасно и делотворно средство кое ќе ви го обнови целиот организам.

Овој древен лек лекува повеќе од 100 болести, ја подобрува циркулацијата, ја чисти кр-вта, ги зацврстува ѕидовите на кр-вните садови, го јакне имуниот систем, а сите клетки во телото се поисхранети со кислород. Овој природен лек од лук е една од оние работи која треба да ја користи секој човек кој се грижи за своето здравје.

Одличен е за исфрлање на солите од организмот, за прочистување на кр-вта од токсини, за јакнење на имунолошкиот систем, јакнење на кр-вните садови и забрзување на метаболизмот. Може да се користи за сите болести.

Она што е најдобро во врска со овој лек, е тоа што не мора да одите во аптека за да го купите (бидејќи го нема во продажба), туку вие сами можете да си го направите дома, од природни и проверени состојки.

Потребни состојки: една поголема стаклена тегла со добар капак, 12 чешниња лук и 500 мл црно квалитетно вино

Постапка: во стаклена тегла ставете 12 излупени чешниња лук. Секое чешне исечете го на четири делови. Прелијте го лукот со половина литар црно, квалитетно домашно вино. Затворете ја теглата и оставете ја на прозор, на сонце две седмици. Внимавајте, ако е претопло, тргнете ја теглата привремено под сенка.

Потребно е теглата да ја протресувате ја 2-3 пати дневно, за да може лукот да ги испушти лековитите сокови во виното. После две седмици процедете го виното, а лековитата течност чувајте ја затворена во тегла (или шише), однадвор завиткана со алуминиумска фолија, на темно и ладно место.

Употреба: секој ден се консумира по една супена лажица, трипати дневно, 20-30 минути пред оброк. Направете пауза од шест месеци, па повторете ја постапката.

Коментари

Популарно