Кардиолог направил здраво мени, ќе ослабете 10 килограми

Кај примената на било која диета, најнеопходно е за таа да биде прилагодена токму кон вашето тело.

А најважно нешто е почитувањето на параметрите коишто се предвидени со диетата, бидејќи тоа е единствениот начин за да се постигнат добри резултати.

Еден кардиолог за своите пациенти, но и сите здрави луѓе коишто сакаат да ослабат, осмислил посебен план за исхрана, којшто ќе ви помогне за само 7 дена да изгубите и до 10 килограми, ако во дневната рутина воведете барем 30 минути физичка активност.

Појадокот кај оваа диета е ист секој ден – 1 парче овошје, портокал, круша, праска, или било што освен грозје или банана.

Прв ден

Ручек: 1 портокал, 1 варено јајце, чаша јогурт (200 мл)

Вечера: 2 домати или 2 дл варен домат, 2 тврдо варени јајца, 2 двопека, половина краставица или малку зелена салата

Втор ден

Ручек: 1 портокал, 1 варено јајце, чаша јогурт

Вечера: 125 гр варено телешко месо, 1 домат, 1 двопек, 1 шолја кафе или чај без шеќер

Трет ден

Ручек: 1 варено јајце, 1 портокал, чаша јогурт, 1 краставица или малку зелена салата

Вечера: 125 гр варено телешко месо, 1 портокал, 1 двопек, 1 шолја чај или кафе без шеќер

Четврти ден

Ручек: 125 гр кравјо сирење, 1 домат, 1 двопек

Вечера: исто како и претходниот ден

Петти ден

Ручек: 200 гр варено месо или риба, 1 домат, 1 двопек

Вечера: половина килограм варен морков, компир или грашок

Напомена: Варете го зеленчукот или месото без сол или користете ја во многу мали количини. Направете пауза со диетата шестиот и седмиот ден, а потоа продолжете со диетата осмиот ден. По потреба, продолжете со диетата уште најмногу два пати.

Кога ќе се вратите на вообичаениот режим на исхрана, нека понеделниците бидат со редуцирано мени:

Појадок: Сок од цеден лимон (без шеќер)

Ручек: 1 јаболко и 1 двопек

Вечера: 1 варено јајце, 1 двопек и 1 домат

На овој начин веројатноста да се вратат непосакуваните килограми е минимална.

Алкохолот во овој режим на исхрана е строго забранет. Оние со проблеми со срцето и кардиоваскуларниот систем мора да го посетат својот кардиолог пред да го применат овој режим на исхрана, или било кој друг режим на исхрана.

Коментари

Популарно