Погледнете за што служи дупчето во капакот на тенџерињата

Можно е повеќе пати да сте се запрашале за што служат некои работи кои секојдневно ги користите, но никако не можете да ја откриете нивната вистинска намена.

Меѓутоа, тоа значително би можело да ви го олесни секојдневното функционирање како што ова дупче служиу за да испарува вишокот течност.

Еве уште неколку работи кои може не сте ги знаеле:

1. Дупката на дршките од тенџерињата служат за поставување на лажиците за мешање, за да не се валкаат опстанатите делови од кујната.

2. Отворачот на лименката е всушност држач за цевка.

3.Дупката во лажицата за шпагети служи за да одредите колку тестенини ви се потребни за една порција.

4. Малиот џеб на фармерките во 19. век бил дизајниран и осмилен за чување на часовниците.

Коментари

Популарно