Погледнете кои се најдобрите десет градoви во светот за 2021 година

„Тајм Аут“ (анг. „TimeOut“) ги објави најдобрите десет градови во светот за 2021 година. На врвот е прекрасниот Сан Франциско.

Четвртиот најголем град во Калифорнија и четиринаесеттиот најголем во САД со 739.426 жители, според информации од 2005 година. 

Се наоѓа на врвот на полуостровот Санфранцискиот Полуостров и е центар на збиднување во заливот на Сан Франциско.

Меѓу рангираните е секако и Њујорк, градот кој никогаш не спие. Погледнете ги и останатите на листата, можеби некој од нив е и Вашата наредна дестинација.

Десет најдобри градови за 2021 година според „Тајм Аут“:

  1. Сан Франциско
  2. Амстердам
  3. Манчестер
  4. Копенхаген
  5. Њујорк
  6. Монтреал
  7. Прага
  8. Тел Авив
  9. Порто
  10. Токио

Коментари

Популарно