Намирници кои се здрави и го согоруваат салото на стомакот

Ослободувањето од салото на стомакот не е само прашање на естетика и добар изглед, тоа е неопходно за подобро здравје. Имено, како што пренесува порталот Select Health, масното ткиво на абдоменот е едно од најопасните области за складирање маснотии. Всушност, го зголемува ризикот од прерана смрт дури и за оние со здрава тежина.

Како што објаснуваат диететичарите, постојат седум намирници кои докажано ги согоруваат салото на стомакот.

Тоа се:

– грав

– масна риба како лосос

– јогурт

– црвена пиперка

– брокула

– боранија

– јаболков оцет.

Секоја од овие намирници, според диететичарите, содржи бројни нутритивни вредности кои помагаат во согорувањето на маснотиите и салото на стомакот, но и придонесуваат за поуспешно слабеење.

Коментари

Популарно