(Фото) Се пресели во оваа европска земја, го смени полот и вгради силикони – ќе триете очи кога ќе видите како изгледа

Пред повеќе од една деценија Филип Јаневски Фифи се пријави на музичкото шоу „Х Фактор“ и стана познат во јавноста, но не само во Македонија каде беше и претходно познат, туку и низ целиот регион.

Вниманието го сврте кон него поради тоа што се појави во високи потпетици и со кратка коса и себе се претстави како транссексуалец.

Тогаш изјавата на еден член од жирито се зборуваше со денови, а беше изјавена од Жељко Јоксимовиќ.

„Не знам што да кажам. Испеј уште нешто Филип. Јас сум шокиран, не сум толку контроверзен, убедиме во тоа што си ти. Јас би одел против себе ако изјавам дека тоа ми се допаѓа. Мене ова не ми се допаѓа, но убаво пееш“, изјави Јоксимовиќ.

Фифи потоа се отсели за Шведска и се одлучи да го промени полот, па започна хормонска терапија.

Филип денес во потполност изгледа како жена, а на социјалните мрежи пишува во женски род и се уште се занимава со музика.

Коментари

Популарно