Беше голема љубов на внуката на Тито, а денеска едвај сврзува крај со крај

Ранко Зидариќ, хрватски филмски актер кој денеска има 56 години. Тој во 90тите беше во брак со Саша Броз, внука на Тито, и со неа ја има ќерката Сара, а во моментот е во брак со Ивана Ухлик, со која ја доби ќерката Зора.

– Кога се разделувате, станувате премногу претпазливи, во најмали детали препознавате нешто што порано ви го гореше мозокот, се грчите на негативните знаци. Историјата на минатите љубови не ве носи напред. Кога сфатив дека Ивана е соодветна за мене, се опуштив и почнав да уживам. Престанав да ги ставам добрите и лошите страни на хартија, оставив нешто да се случи. Иван и јас имавме подеми и падови во врска со три и пол години. Раскинавме еднаш, но судбината повторно не спои – рече тој пред неколку години за хрватскиот магазин „Стори“.

Денес работи како хонорарен актер и не сака да зборува јавно, па ги избегнува интервјуата. Денес тој е далеку од светски гламур и хрватските медиуми пишуваат дека едвај врзува крај со крај.

– Ниту јас не можам да бидам Ранко Зидариќ, а камоли Ричард Гир. Правам неколку серии и цртани филмови за да можам да си купам нов велосипед, додека овие луѓе во Холивуд си прават тврдина со своите хонорари – рече Ранко за актерите во Хрватска.

Александра Саша Броз од 1994 до 2006 година беше во брак со актерот Ранко Зидариќ (55), со кого ја има ќерката Сара Зидариќ.

Д-р Караџовски: Ако орате со трактор не мора да носите маска, немојте толку буквалистички

Претседателот на Комисијата за заразни болести Жарко Караџовски, во дебата на „360 Степени“ зборуваше за состојбата со Ковид-19 и за новите мерки за спречување на ширење на вирусот кои ги донесе Собранието.

„Ме прашаа неколку пати денеска и вчера да ги елаборирам мерките посебно. Некои колеги и новинари најчесто, малку буквалистички ја сфатија пораката дека ако некој ора со трактор, реплицирам на зборувањето на еден колега, на ливада или на нива и во тракторот внатре е сам, на 500 метри лево и десно од него, дали мора да носи заштитна маска? Па не мора. Па немојте толку буквалистички. Меѓутоа, 10 пати ве слушам и вас а и себе си кажувам. Дали во ТЦ Бисер кај што јас живеам, кадешто кога одам на пазар се разминувам со стотици луѓе, дали е потребна маска? Па потребна е. Зборувавме за тоа дека еден облак од причинители на заразни заболувања, што бактерски, што вируси, се разминуваат со мене и со сите вас кога лицата не носат маска. Киваат, кашлаат, зборуваат или било што прават и ние поминуваме низ тој облак. Хипотетички на отворено дел од тие заразни заболувања не се пренесуваат, меѓутоа дали цела Европа греши што во сите развиени држави имаат наредба за носење на маски“ запраша Караџовски.

Низ него се шета со електрични возила: Во Белград отворен најголемиот шопинг мол во Европа

Во Белград е отворен еден од најголемите шопинг молови во Европа. Се вика „Галерија“ и изгледа навистина импозантно.Речиси е невозможно да се прошета за еден ден па затоа низ него се вози со возило. Со електрично возило денеска низ трговскиот центар се повозе и претседателот Алекснандар Вучиќ.

Популарно