Зоран Заев има сериозни здравствени проблеми?

Премиерот Зоран Заев не беше присутен на инаугурацијата на претседателот Стево Пендаровски, што отвори можност за низа шпекулации во јавноста.

Со свој став, односно според свои информации се јави и Зоран Божиновски – Буревесник, кој тврди дека причината за отсуството воопшто не е навивна.

-Премиерот е одсутен поради сериозни здравствени проблеми. Направена е проценка дека не ја заслужувате вистината за ова,- пишува Божиновски.

Од ВМРО-ДПМНЕ пак реагираа дека возењето мотор за Заев е поважно од инаугурацијата на Пендаровски

-Зоран Заев не мораше физички да биде присутен на инаугурацијата на Стево Пендаровски бидејќи Пендаровски е негова сенка, без интегритет, која само треба да ги аминува криминалите и корупцијата на менторот. Зоран Заев не мораше да биде физички присутен затоа што кога тој зборува, нема потреба Пендаровски да отвори уста. Возењето мотор е поважно од инаугурирањето на Пендаровски, се вели во денешното соопштение на ВМРО-ДПМНЕ.

Коментари

Популарно