ФОТО: Ова е новата 200 денарка?

Народната банка на РМ уште минатата година распиша конкурс за идејно и ликовно графичко решение за изгледот на новите книжни апоени од 200 и 2.000 денари кои би требало да бидат пуштени во опсег од 2015 година.

Сепак, информации до каде е постапката сеуште нема, но овој примерок веќе кружи по социјалните мрежи.

200-denari-nova-banknota1-659x316 (1)

Коментари

Популарно