ШОКАНТНО: Почна производство на генетски модифицирани луѓе - родени 30 ГМО бебиња!

Првата генерација генетски модифицирани луѓе е одгледана во САД, соопштено е синоќа. Станува збор за 30 здрави бебиња кои се резултат на низа екперименти на генетски инжинеринг, што предизвика големи дебати во САД, пишува Дејли мејл.

bebe-610x400

Засега извршени се испитувања на две денес едногодишни бебиња и кај нив се пронајдени гени од тројца „родители“, тоа се луѓето чиј генетски материјал е земен за создавање на тие суштества. Во двата случаи, станува збор на генетски материјал од две жени и еден маж. Таа комбинација тие ќе ја пренесат на своето потомство.

15 ГМО бебиња се родени за време на минатите три години и тие се експеримент на Институтот за репродуктивна медицина и наука Сент Барнабас во Њу Џерси. Сите се наменети за жени кои не можат да имаат бебе по нормален пат.

Генетичарите кои се противат на генетско модифицирање на луѓе велат дека вака, практично, се создава нова вештачка раса. На тоа секако се противат и верниците на сите религии, кои сметаат дека Бог го создал човекот онаков како што треба да биде и дека луѓето не треба да се мешаат во Божја работа.

Коментари

Популарно