Во Драмски и без струја се играат претстави

Поголемиот дел од Скопје вечерва немаше струја поради дефект на трафостаницата во Козле. Струја снема и во Драмскиот театар каде се одржуваше претстава, во публиката со своите телефони им помогна на актерите да го доиграат првиот дел.

yr5y5fyf-41642

“И после се прашувате зошто Драмски е најдобриот театар во Македонија!?

Еве зошто:

– Игра и кога снемува струја,

– Публиката одбива да замине од претставата и ги пали светлата на мобилните телефони за да можат актерите да добијат осветлување на сцената

– Актерите го доиграа првиот дел од претставата испратени со овации, објави на својот Фејсбук профил Роберт Вељановски, директор на Драмскиот театар во Скопје.

Од атмосферата на Фејсбук фотографија сподели и актерот Драган Спасов Дац.

Коментари

Популарно