ВИДЕО: Борисов го посрами Пендаросвки - Заев ќе реагира

Причината за реакцијата на премиерот Заев кој најави дека ќе бара извинување од Борисов е во следново видео.

Во него бугарскиот премиер Бојко Борисов во Сараево на регионална средба на прашање за Гоце Делчев прво го нарекува Пендаровски македонски а веднаш потоа правејќи гримаси се исправа и неколку пати го повторува зборот “северномакедонски”.

Премиерот Заев пред и по потпишувањето на договорите со Бугарија и Грција тврдеше дека идентитетот е бетониран, дека остануваме Македонци и никој нема да не нарекува Северномакедонци.

Коментари

Популарно