Утре делови од Скопје ќе останат без струја

Утре од 8:30 до 15:30 часот ќе останат без напојување со електрична енергија дел од корисниците од село Усје од улиците „1", „4" и „6", лоцирани на крајот на селото.

Од 8:30 до 11:30 часот без струја ќе бидат и дел од корисниците од село Ракотинци, од 9:00 до 12:00 часот корисниците од улицата „10" во село Долно Соње, а од 9:00 до 11:30 часот корисниците од улицата „Јуриј Гагарин", од број 87 до број 99, во Општина Карпош.

Како што информираат од Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје, причина за прекинот во снабдувањето со електрична енергија е изведувањето планирани технички зафати во електро-системот на Град Скопје од страна на екипи на „ЕВН Македонија" АД.

Коментари

Популарно