Познат македонски борач е еден од убиените во казиното во Блаце!

Албанскиот медиум „Зиртаре“ објави дека младиот борец Бунјамин Нуиши, кој беше член на боречкиот клуб Тефејуз и имаше многу успеси на спортските настани бил убиен во нападот на казиното во Блаце.

Убиството се случило кога четири маскирани лица со автоматски пушки влегле во казиното за да го ограбат, по што освен Нуиши настраладо и уште едно лице присутно во објектот.

Нуиши за последен пат настапи на Светскиот куп во борење во шалвари Дунја купот во градот Кахраманмараш во Турција, каде што триумфираше во првата борба против борец од Белорусија, по што загуби од светскиот шампион од Азербејџан.

Коментари

Популарно