Почина Бора Дрљача

Пејачот на народна музика  Бора Дрљача почина денес, 11 октомври, на 80-годишна возраст, дознава Телеграф.рс .

Како што дознаваме, пејачот починала дома.

Тој беше хоспитализиран неколку пати во последните неколку месеци.

Во јуни годинава тој повторно беше примен во болницата, на хируршкиот оддел за онкологија при Клиничкиот центар на Србија, овој пат за третман на меланом на кожата. Тогаш бил опериран и му е отстранет меланомот, како и жлездите што биле околу него.

Коментари

Популарно