Славниот Хрват емотивно се прости од легендата

Дино Раѓа на Фејсбук се прости од Мустафа Надаревиќ, познат актер кој  одигра безброј ликови, воодушевуваваше со своите раскошни изданија во Глембајеви, смешна серија, во театарот ...

 Мустафа Надаревиќ почина на 77-годишна возраст - Инженерот Дује почина ., Тој почина , но за сите нас што живееме во Хајдук, ликот кој ја играше улогата на основач на клубот ја одигра толку добро - напиша Дино

Со таа  улога  тој ја зацементира својата легенда во мојата глава. Можеше да одглуми  којзнае што друго, но инженерот Дује е единствена улога која вреди злато - смета легендарниот хрватски кошаркар

. Покрај се имав прилика да го запознаам. Толку добар карактер, нормален и топол да се заљубиш во него веднаш  и ја заврши својата порака:  - Почивај во мир, а твојата легенда останува бесмртна. Ебате годинава. нека заврши веќе

Коментари

Популарно