Видео: Природен хормон за брзо раст на растенијата

Сок од врба - природен хормон за брзо растење на цвекиња и овошки Врбата содржи салицична киселина која делува антибактериски на растенијата Исто така содржи и фитохормон ауксин кој го потикнува растот на билките Во продажба има многу хормони кои се употребуваат за раст на растенијата и за р'тење на гранки од цвекинја и овошки,но еве како би заштедиле пари и тоа би го направиле сами

Потребно е да исецкате млади врбини гранки и да ги прелиете со млака вода. Гранчињата оставете ги во вода 24 часа,па после тоа извадете ги од водата,па употребата на врбиниот сок може да започне

Коментари

Популарно