ИСТРАЖУВАЊЕ: Загадувањето е грев

Загадувањето е грев, а неодговорноста кон животната средина е непочитување на Бог. Ваков заклучок може да се извлече од последното истражување на Институтот за политички истражувања-Скопје (ИПИС), интернет порталот Религија.мк и Фондацијата Конрад Аденауер (КАС), што во континуитет го спроведува во рамки на проектот „Република Северна Македонија како мултиконфесионално општество.

Последното истражување насловено „Религијата и заштитата на животната средина“ се фокусира на односот на верниците, верските заедници кон екологијата.

Текстот продолжува на РЕЛИГИЈА.МК

Коментари

Популарно