(Фото) Еве како изгледа денес Јагодинка, најпосакуваната девојка во Југославија

Познатата Јагодинка Симоновиќ имаше само 27 години кога ги сними култните сцени во филмот „Varljivo leto 68″.

Мажите од поранешна Југославија уживаа гледајќи ги овие сцени, а Јагодинка беше главна улога во нивните “влажни“ соништа.

Осум години подоцна, таа ја напушта Југославија, а се врати во Србија пред пет години.Денес Драгана Варагиќ има над 60 години. Професор е на Факултет за драмски уметности, филмска режија.

Коментари

Популарно