Знаци кои покажуваат дека вашата врска е во криза

Понекогаш се чувствувате заљубени во партнерот како да нема личност која ве разбира подобро од него, а има денови кога тој ве нервира и не знаете зошто сте заедно.

Сè е лесно, енергично и убаво на почетокот, но што се случува потоа?

Психолозите велат дека само врз основа на седење со партнер во иста просторија можете да ја утврдите состојбата во вашата врска.

Положбата на телото

Прекрстените раце и нозе не се добар знак, ова е поврзано со одбивност и незадоволство. Исто така, ако вашиот партнер често ви го сврти грбот, тоа значи дека нешто не е во ред и дека сте емотивно и физички оддалечени.

Допири

Ова е градежен блок за поврзаност и интимност. Обрнете внимание на одговорот на вашиот партнер на вашиот допир. Дали тој возвраќа со допир?

Контакт со очи

Контактот со очи бара одредена доза интимност. Ако го пропуштите овој контакт, тоа може да значи дека вашата врска станала навика.

Коментари

Популарно