Вечерва на 13 јануари замислете си желба

Вечерва, пред Свети Василиј Велики, замислете си желба – време е за чуда.

Вечерва, пред Свети Василиј Велики, ја поздравуваме Старата нова година. Имајте богата трпеза, облечете нова облека за да добиете благосостојба, среќа во вашиот дом.

Лош знак е ако ставите малку храна или некое расипано јадење вечерва на маса.

Вечерва треба да бидете дарежливи и љубезни за да ги натерате луѓето да се однесуваат како вас следната година.

Бидете сигурни дека на масата сте ставиле две исти вилушки, две исти лажици, бидејќи тој пар ќе привлече двојно повеќе пари, двојно повеќе среќа следната година.

На полноќ, не заборавајте да ја замислите желбата, затоа што оваа вечер сè се реализира.

Се верува дека на денот пред Свети Василиј нема потреба да се расправате, затоа што во спротивно луѓето ќе бидат принудени цела година тоа да го прават, додека во некои делови се верува дека треба да бидете особено претпазливи да не бидете измамени.

И ако врне снег годината ќе биде родна.

Коментари

Популарно