Неколку непишани правила за убав и доверлив брак

Колку подолго време една двојка живее без доволно блиску, доверба и интимност, толку повеќе се продлабочуваат нејзините проблеми во комуникацијата и полесно настапува отуѓувањето. Причините можат да бидат од различна природа и карактер.

Прочитајте ги 11 непишани правила кои ќе ви помогнат да ги зачувате добрите односи, почитта и топлите чувства меѓу вас и вашиот партнер:

1. Само кимнете со главата и насмевнете се

2. Никогаш не велете: “Нели ти реков!"

3. Затворете ја устата навреме

4. Чувајте го лично за себе своето мислење за неговото семејство

5. Никогаш не дозволувајте незначителните нешта да се претворат во закана за вашата врска

6. Никогаш не споделувајте детали од интимниот живот со други луѓе

7. Не изневерувајте

8. Никогаш не престанувајте да славите заедно

9. Споделете ги потребите и чувствата еден кон друг

10. Следете го златното правило

11. Одржувајте го жарчето на љубовта

Извор: lady.mk

Коментари

Популарно