(Фото) Дојде со пејачката на гробот на Мрка, а потоа изврши православен ритуал

Ана Бекута денеска дојде на шестмесечно чествување на Милутин Мркоњиќ со кого девет години беше во вонбрачна заедница, а друштво на Новите гробишта во Алејата на заслужните граѓани и направија нејзините внуци Соња и Бранко, но и Милица Полиќ, нејзината мајка.

Во тежок емотивен момент со неа била и мајката Милица, која имала многу убаво мислење за Мрка. Сепак, пејачката досега никогаш посебно не ја истакнала својата мајка во јавноста, туку само зборувала за неа.

– Денеска мајка ми е горда што сум пејачка, знам дека ме сака и ме поддржува во се – истакна во една прилика Бекута, а тоа се виде денеска на гробиштата. Цело време беше покрај ќерката, а беше очигледно дека и нејзе тешко ѝ падна заминувањето на Мрка.

Милица се прекрсти и го бакна гробот на починатиот политичар, што е обичај кај православците.

Да потсетиме, Мркоњиќ почина на 27 ноември, а неколку недели претходно поради срцеви заболувања се лекуваше во Заводот за кардиоваскуларни болести „Дедиње“.

Коментари

Популарно