Kонкурс за работа во Косово: Плата 37.000 $

Глобалната безбедносна компанија Continuity Global Solutions, со седиште во Вашингтон, објави конкурс за „вооружени чувари“ на Косово и Метохија во базата Бондстил – во Србија.

Оваа компанија е основана пред 20 години и им служи на клиентите и владите ширум светот. Како што наведуваат, моментално вработуваат повеќе од 3.500 „професионалци“ во 15 земји.

Continuity Global Solutions отвори конкурс за „професионалци“ во Косово и Метохија, а зачудувачки е што веднаш под титулата „Вооружена гарда“ го наведоа местото на вработување: Косово и Метохија, база Бондстил, Србија.

Во самата апликација креирале посебен пасус означен со ѕвездичка во кој забележуваат дека т.н. Косово не можат да го користат како земја затоа што не е на списокот во стандардизацијата на ISO Countries Code – кој ги вклучува сите меѓународно признати земји.

Во огласот е наведено дека Continuity Global Solutions, LLC (CGS), американска глобална безбедносна компанија бара професионалци ориентирани кон кариера, за да регрутира за активен договор на Владата на САД  во источноевропската земја на Косово во градот Приштина.

„Без разлика дали само барате работа на возбудлива локација со растечка компанија или едноставно сакате да се впуштите во вратата за нова кариера во прекуокеанска можност за безбедносна поддршка во Косово, CGS - Косово претставува одлична можност придружете се.“

Договор за услуги на вооружени чувари (CSG) за обезбедување безбедност, контрола на пристапот на инсталацијата, спроведување на патроли, обезбедување надзор, мониторинг и севкупна заштита на инсталацијата и нејзините станари. Ова е инсталација на Армијата на Соединетите Американски Држави, која ги вклучува сите пристапни капацитети за вежбање, како и PX, Burger King и MWR.

По сите услови што треба да ги исполнува идеалниот кандидат и детално објаснување на работата, на крајот од огласот е запишана и сумата која компанијата е спремна да ја плати за секој вработен на оваа позиција. 

„Вкупен годишен основен пакет за компензација - од 37 до 38 илјади долари“.

Доколку сакате да конкурирате огласот можете да го најдете ТУКА

Коментари

Популарно