Стар Аеродром доби нов паркинг простор

Во населбата Стар Аеродром е пуштен во употреба нов паркинг на простор од околу 1500 квадратни метри со капацитет од 60 паркинг места.

Проектот е целосно финансиран од буџетот на Општина Аеродром.

-Во рамките на овие инвестиции, активно се работи за почеток на изградба на паркинзи на уште две други локации со вкупен капацитет од над 160 паркинг места, првиот во близина на „Мајчин дом“, а вториот во населбата Мичурин. Настојуваме во нашата работа да ставиме акцент на најважните предизвици со кои се сооочуваат граѓаните, водејќи сметка за развојот на секое населено место. Во буџетот за оваа година предвидени се голем број инвестиции со кои Аеродром и понатаму ќе биде најубаво место за живеење, порача денеска градоначалникот на општина Тимчо Муцунски. 

Коментари

Популарно