Како темелно да го исчистите тепихот за само 20 минути?

Перењето на тепих бара многу подготовка и енергија за да се измие и отстрани сета нечистотија од него. Поради триење со четка, како и сушење на тепихот во домот, потребни се и одредени услови.

За среќа, на интернет се појави трик за чистење теписи со кој можете да го исчистите на лице место, во просторијата каде што е поставен без да го влечкате надвор и нема да мора да трае со часови. Се што ви треба е сода бикарбона.

Прв чекор

Темелно исчистете со правосмукалка, а потоа натопете памучна крпа во оцет и избришете го целиот тепих.

Втор чекор

Сега земете уште една крпа, натопете ја со вода, а потоа ставете сода бикарбона врз неа.

Трет чекор

Избришете го целиот тепих со оваа крпа и оставете го да отстои околу половина час.

Четврт чекор

На крајот добро исчистете го тепихот со правосмукалка. Освен што ќе ги отстрани непријатните мириси и ситната прашина, оцетот ќе го дезинфицира тепихот.

Коментари

Популарно