Официјална агенда на HR настанот со Stefanie Wittenbecher, Head of Learning & Development во DHL, Germany!

KARIERA.mk со радост најавува ексклузивна HR работилница на 19.05.2023 во Skopje Marriott Hotel за сите HR професионалци и ентузијасти! Предавач на еднодневната работилница ќе биде Stefanie Wittenbecher, Head of Learning & Development во DHL, Germany.

Настанот ќе опфати интересни теми за тоа како да се изгради победнички тим и идеи и начини за задржување на луѓето кои се потребни во секоја компанија!

Односно како да ги задржите и допринесете до надградување на вашите постоечки тимови фокусирајќи се на талентите на вработените во вашата компанија. Учете од најдобрите!

Затоа ве повикуваме да ни се придружите и заедно да учиме нови HR практики, кои во иднина би можеле да ги примените во вашите компании!

Воедно сите учесници по завршувањето на работилницата ќе добијат сертификат.

Во продолжение агендата за настанот:

9:00-10:30 - SESSION 1

USING Internal Coaching for leadership, employee and culture development

Business Example

  • The Internal Coaching Pool at DHL
  • Q&A 

Interactive Transfer workshop

  • People, processes and tools to use
  • Challenges and Best Practices

10:30-11:00 - COFFEE BREAK

(coffee, tea, fruit, muffins) and morning networking

11:00 - 12:30 - SESSION 2

Speaking C-level language to get funding for strategic HR investment

Business Example

  • Business case to improve apprenticeship program
  • Q&A

Interactive Transfer workshop

  • People, processes and tools to use
  • Challenges and Best Practices

Take-away and closing STATEMENT.

Сите заинтересирани за HR работилницата можете да ги набавите вашите карти на https://kariera.mk/events, а за повеќе информации или групни карти контактирајте не на 077 888 722  или пак на [email protected]

Коментари

Популарно