ВИДЕО: Пакистанец за 10 месеци зборува македонски подобро од луѓе родени во Македонија

Пакистанец за 10 месеци зборува македонски подобро од луѓе родени во Македонија.

Сухаиб Насир живее во Пехчево, 3 месеци одел на курс по македонски јазик и сега го зборува течно.

Сака да студира македонски на филолошкиот факултет, а до сега одлично зборува и урду, германски, англиски и арабски.

Погледнете ја неговата приказна:

Коментари

Популарно