Владина делегација положи цвеќе пред споменикот на св. Климент Охридски во Скопје

Владина делегација предводна од премиерот Димитар Ковачевски положи цвеќе пред споменикот на свети Климент Охридски на платото на Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ во Скопје.

Во состав на делегацијата беа Викторија Аврамовска Мадиќ, заменик-министерка за правда, и Беким Реџепи, заменик-министер за транспорт и врски.

Цвеќе пред споменикот положија и делегации од институции, политички партии, здруженија на граѓани, како и претставници од дипломатскиот кор.

Оддавањето почит пред споменикот на светителот му претходи на свечениот настан по повод државниот празник што му е посветен, кој ќе се одржи во библиотеката со обраќање на премиерот Ковачевски.

Коментари

Популарно