Од утре 30 евра ако сакате да се вратите во Македонија со стар пасош

Граѓаните кои ќе сакаат да се вратат во државата а се затекнати во странство со стар пасош односно без „северна“ ќе можат да го сторат тоа со патен лист кој ќе го извадат во дипломатско-конзуларните претставништва на Министерството за надворешни работи.

Ова деновиве го потврди и првиот човек во министерството за надворешни работи.

Но на фејсбук страната на Македонската амбасада во Берлин издадени се инструкции за граѓаните кои треба да аплицираат за нови пасоши, но и за патни листови кои ќе чинат 30 евра и ќе бидат на трошок на македонските државјани.

Македонската амбасада во Берлин издаде инструкции за граѓаните кои треба да аплицираат за нови пасоши, но и за патни листови кои ќе чинат 30 евра и ќе паднат на трошок на македонските државјани.

Коментари

Популарно