Таткото ставен на полиграф, за мајката откриено дека е бремена

Родителите на исчезнатата Данка Илиќ се одведени во полиција на распит во врска со исчезнувањето на нивната двегодишна ќерка, која вчера во 13 часот беше изгубена во Бањско поле кај Бор.

Како што дознава „Блиц“, мајката и таткото на исчезнатата Данка Илиќ биле сослушани за околностите на исчезнувањето на нивната ќерка. На таткото му е извршен полиграфски преглед, а мајката е бремена.

– Полицијата го проверува приватниот живот и контактите на членовите на семејството на исчезнатата Данка Илиќ. Не исклучуваат ниту една можност додека се детално не се испита – вели изворот на „Блиц“.

Милан Илиќ, дедото на девојчето, во својата изјава, прва по исчезнувањето на Данка Илиќ, зборуваше за потрагата по внуката, но и за неа.

– Се уште не знаеме ништо. Ми рекоа да седнам во кола и да чекам. Не можам да одам таму горе. Постојано гледам телевизија, читам вести. Чекам се како и сите други. Полицијата си ја врши работата. Сите се таму. Се надевам дека ќе ја најдат што побрзо и дека се ќе биде во ред – вели дедото на Данка Илиќ.

Коментари

Популарно