Две неработни среди во април - еве кога ќе одмараме овој месец!

Месец април има два неработни дена за сите граѓани во земјава. 

Согласно календарот на неработни денови, 10 април (среда), Рамазан Бајрам, првиот ден на Рамазан Бајрам ќе биде неработен за сите граѓани. 

Освен овој ден, неработен за сите граѓани ќе биде и денот од првиот круг од претседателските избори кој е закажан за 24. април, односно среда.

По април, во месец мај неработни денови за сите се:

-1ви Мај (Среда), Ден на трудот

-6 мај (понеделник), Велигден, вториот ден на Велигден според православниот календар

- 24 мај (петок) „Св. Кирил и Методиј“ Ден на сесловенските просветители

Коментари

Популарно